Siirry pääsisältöön
Etusivu > Harjoittelu > Harjoittelu eri paikkakunnilla

Harjoittelu eri paikkakunnilla

Iisalmessa työskennellään laajalla alueella, joten olisi hyvä, että harjoittelijalla olisi mahdollisuus käyttää omaa autoa. Harjoittelun aikana on mahdollista päästä tutustumaan monenlaisiin työtehtäviin. Teemme mm. paljon kirjoitustulkkausta ja perheopetusta viittomakielentulkkauksen lisäksi.

Jyväskylässä teemme monipuolisesti asioimistulkkausta, työtilanteen mukaan pääsee harjoittelemaan myös opiskelutulkkauksiin. Julkisilla ja tulkkien kyydeillä pääsee usein kulkemaan, mutta jos on mahdollisuus käyttää omaa autoa, on harjoittelutunteja ehkä mahdollista kerätä enemmän kasaan. Julkisilla kulku ei ole Jyväskylässä aina välttämättä niin näppärää ja nopeaa.

Oulussa teemme viittomakielen ja kuurosokeille tulkkauksen lisäksi paljon kirjoitustulkkauksia ja opetuksia. Kaupunkialueella liikutaan pääasiassa pyörällä ja autolla, mutta mahdollisuuksien mukaan voi liikkua myös julkisilla. Kauempana oleviin töihin mennään pääasiassa autolla, ja silloin harjoittelija pääsee tulkkien kyydillä.

Pääkaupunkiseudulla tulkkiopiskelija kulkee harjoittelun aikana monen eri tulkkimme matkassa ja saa näin laajan näkemyksen erilaisista tulkkaustilanteista ja tavoista tehdä tulkin työtä. Harjoittelujakson aikana on usein mahdollista tutustua myös tv-tulkkaukseen. Pääkaupunkiseudulla liikutaan pääosin julkisilla, joten omaa autoa ei tarvitse olla.

Tampereella harjoittelija tulee tapaamaan paljon kuurosokeita asiakkaita, joten tulkkaukseen painottuvassa harjoitteluissa kuurosokeustaidot ovat välttämättömät, ja muissa harjoitteluissa kiinnostus kuurosokeustulkkaukseen eduksi. Tulkkauksen lisäksi Tampereella pääsee tutustumaan Vian sisäisen välityksen työhön. Tampereella liikutaan paljon julkisilla, joten ilman omaa autoakin pärjää hyvin.

Turussa teemme paljon viittomakielen tulkkausta, mutta työtilanteesta riippuen harjoittelijan on mahdollista päästä osallistumaan myös kirjoitustulkkaus- ja kuurosokeustulkkaustilauksiin sekä opetustilanteisiin erilaisissa työskentely-ympäristöissä. Turun seudulla pääsee kulkemaan julkisilla, mutta oma auto antaa enemmän mahdollisuuksia kerryttää tunteja.