Siirry pääsisältöön

Etusivu > Muut palvelut

Tarjoamme monenlaista osaamista!

Välitys

Välitämme tulkkeja ja opettajia valtakunnallisesti kaikille Vian toimialueille. Tulkkauskoordinaattorit tuntevat oman alueensa tulkit ja opettajat hyvin ja osaavat suositella juuri oikeaa ammattilaista tilaukseesi. Välitys on maksutonta. Katso välitysten yhteystiedot.

Työnohjausta viittomakielellä

Työnohjaus on keskusteluun perustuvaa kokemuksellista oppimista ja uuden oivaltamista.

Työnohjaus tarjoaa mahdollisuuden käsitellä työhön, työyhteisöön, työtilanteisiin ja toimintatapoihin liittyviä kokemuksia, kysymyksiä ja tunteita. Työnohjaajana toimii Maarit Widberg-Palo, joka on koulutukseltaan ratkaisukeskeinen työnohjaaja ja kasvatustieteen maisteri. Työnohjaus onnistuu hyvin myös etänä.

Tulkkauksen arviointi

Haluaisitko palautetta omasta tai työntekijöidesi tulkkauksesta? Olemme arvioineet Vian ja muiden yritysten tulkkeja luomamme viisiportaisen taitotasoluokituksen perusteella. Arvioinnissa tulkit saavat monipuolista palautetta omista taidoistaan ja voivat sen perusteella kehittää osaamistaan kohdennetusti. Suunnittelemme mielellämme sinua tai yritystäsi palvelevan arviointikokonaisuuden.

Silmiä avaavaa ohjelmaa tyky-päivään tai juhliin

Tarjoa työntekijöillesi erilainen virkistyspäivä viittomien parissa!
Ohjelmassa tarkastelemme maailmaa hetken visuaalisesta vinkkelistä, pohdimme sanattoman viestinnän merkitystä ja opettelemme perusviittomia arjen kohtaamisiin.

Ikimuistettava ohjelmanumero polttareihin tai lasten synttäreille: viittomakieltä laulun tai leikin kautta! Elämys sisältää annoksen suomalaista viittomakieltä kepeästi ja hauskasti.

Ota yhteyttä välitykseemme, niin jatketaan suunnittelua yhdessä!

Muita Vian tarjoamia palveluita

Tukiviitottu satutuokio

Kolme piirrettyä lintua ja niiden alla teksti

Iin kirjasto tilasi Vialta tukiviitottuja satutuokioita leikki-ikäisille lapsille. Päivi valitsi sopivat sadut ja suunnitteli tuokioiden sisällön kaikille sopivaksi. Tukiviitotut sadut sopivat erityisesti puhumaan opettelevilla lapsille sekä puheenkehityksessä tukea tarvitseville lapsille.

Viasta mukana: Päivi

2019

Koronaviittomia valtioneuvostolle

Tulkki viittoo “korona”. Kuvassa on tekstit korona, koronaviittomat, perustermejä ja Outi Uosukainen, viittomakielen tulkki.

Valtioneuvosto halusi tallettaa muuttuneessa maailman tilanteessa koronaviittomia osana kansalaisviestintäänsä. Koronaviittomat-sarjaa varten Outi viittoi tallenteelle korona-ajalta tuttuja sanoja ja lauseita. Videot julkaistiin sosiaalisessa mediassa ja Youtubessa.

Katso videot

Viasta mukana: Outi

2020

Satuja tukiviittoen ja piirtäen

Kaksi ruutua, toisessa Vian työntekijä viittoo ja kertoo satua, toisessa henkilö piirtää sadun tapahtumia.

Savas-Säätiö tilasi Vialta tukiviitottuja satuja videotallenteina. Samalla kun Annu ja Maija lukevat satuja tukiviittoen, ruudulle piirtyy kuvaa tarinasta. Sadut ovat hyvää materiaalia niin perheille kuin varhaiskasvatuksen ja koulujen työntekijöille!

Tutustu satuihin

Viasta mukana: Annu ja Maija

2020

Saavutettavaa kulttuuria

Vian tulkki seisoo lavalla, taustalla näkyy näyttelijöitä.

Luckan tuotti kulttuurialan toimijoille verkkosivuston kulttuurin saavutettavuudesta. Via oli mukana viittomakielen tulkkausta käsittelevän osuuden taustatyössä ja videon kuvauksissa. Videolla ja sivuston kuvituksissa esiintyy Ellen.

Siirry sivustolle

Viasta mukana: Ellen

2019