Siirry pääsisältöön

Opiskelutulkkaus

Yhteistyötä joka alalla!

Etusivu > Tulkkaus > Opiskelutulkkaus

Tulkkaamme kouluissa ja oppilaitoksissa, joissa opiskelee viittomakielen tulkkausta tai kirjoitustulkkausta tarvitseva opiskelija. Meillä on asiantuntemusta monenlaisten alojen tulkkaamisesta varhaiskasvatuksesta tohtoriopintoihin, hitsaamosta sairaalasaliin.

Tulkkauksen tavoitteena on mahdollistaa tulkkauspalvelua käyttävän opiskelijan yhdenvertainen osallistuminen. Opiskelutulkkaus voi olla viitottua tulkkausta, kirjoitustulkkausta tai näiden yhdistelmiä lähitulkkauksena ja etänä. Tulkkaamme kaikissa opiskeluun liittyvissä tilanteissa, kuten tunneilla, ryhmätöissä ja työharjoittelujaksoilla. Opiskelutulkkaus järjestetään pääosin paritulkkauksena.

Kela järjestää peruskoulun jälkeisen opiskelutulkkauksen, mutta meiltä voit tilata tulkkauksen varhaiskasvatukseen, esiopetukseen tai perusopetukseen. Meiltä saat tulkkauksen myös yksittäisille kursseille. Välityksemme kertovat mielellään lisää.

Tulkkimme ovat perehtyneet monenlaisiin aloihin. Tulkit tekevät yhteistyötä tulkkauspalvelua käyttävän opiskelijan ja opettajien/kouluttajien kanssa. 

Onnistuneita opiskelutulkkauksia

Sujuvaa opiskelutulkkausta

Matematiikan kaavoja liitutaululla

Vastuullamme on monenlaisia opiskelutulkkauksia. Eräs asiakas kuvasi yhteistyötä näin:

“Toivon opintoihini syksyksi tätä samaa tulkkitiimiä. Tulkkaus on joustavaa ja sujuvaa ja yhteistyö todella hyvää. Minä saan keskittyä opiskeluun.”

”Tulkki on ääneni”

Henkilöä, josta näkyy pelkkä käsi kirjoittamassa paperille.

Asiakkaan opinnoissa harjoiteltiin tulevaa ammattia ohjaustilanteessa. Asiakas kommentoi jälkikäteen tilannetta:

“Sinä olit loistava oma ääneni! Minä sain keskittyä ohjaustilanteeseen täysipainoisesti, kun ei tarvinnut miettiä tulkkausta yhtään. Tätä yhteistyötä on hyvä jatkaa!”