Siirry pääsisältöön
Vian tulkki tulkkaamassa hissiaulassa takki päällä. Etualalla asiakas ja asiakaspalvelija kättelevät.

Asioimistulkkaus

Palvelemme ilolla!

Etusivu > Tulkkaus > Asioimistulkkaus

Tulkkaamme muun muassa työpaikoilla, juhlissa, lääkärissä, virastoissa, kokouksissa, oikeudessa, harrastuksissa, kursseilla ja leireillä viittomakielen ja puhutun kielen välillä sekä kirjoitustulkkauksena. Moniin asioimistulkkaustilanteisiin sopii etätulkkaus. Lue lisää etätulkkauksesta!

Meiltä voit tilata viittomakielen tulkkauksen tai kirjoitustulkkauksen tilaisuuteesi helposti ja luotettavasti: kun otamme tilauksen vastaan, lupaamme samalla järjestää tulkkauksen. Tulkeillamme on laajaa ja monipuolista osaamista monelta erikoisalalta.

Viittomakielen tulkkimme tulkkaavat suomen ja suomalaisen viittomakielen välillä, kirjoitustulkkimme tulkkaavat puhutun suomen kielen kirjoitetuksi suomeksi. Osalla tulkeistamme tulkkauskieliin kuuluvat myös ruotsi, englanti, suomenruotsalainen viittomakieli ja muutamat muut kielet. Tarjoamme myös kansainvälisen viittomisen tulkkausta. Tutustu tulkkiemme tulkkauskieliin!

Välityksemme auttavat mielellään juuri teille sopivan tulkkauksen järjestämisessä. Ota yhteyttä välityksiimme. Tutustu tulkkaushinnastoomme.

Jos sinulla on Kelan tulkkauspalvelupäätös, tilaa tulkkaus Kelan välityksestä. Kelan välityksen yhteystiedot

Onnistuneita asioimistulkkauksia

Laadukas tulkkaus takaa potilasturvallisuuden

“Olemme olleet Vian tulkkauspalvelun käyttäjinä erityisen tyytyväisiä tulkkien nopeaan saatavuuteen. Tulkit, joita meille on välitetty, ovat aina alansa huippuja. Heillä on myös psykiatrisen kontekstin tulkkausosaamista, jota ei löydy vielä muualta. Tämä tulkkien osaamisen korkea taso takaa potilasturvallisuuden tutkimusten aikana.”
Virve Viljanen, HUS psykiatria, kulttuuripsykiatrian poliklinikka

Tulkkina poliisikuulusteluissa

Poliisi tilasi Vialta tulkkauksen kuulusteluihin. Tilaukseen välitettiin tulkit, joilla on erityistä osaamista poliisikuulustelujen tulkkaamisesta sekä hyvä oikeusprosessin hallinta. Kuulustelujen jälkeen poliisista tuli kiitosta ammattitaitoisesta tilanteen hoitamisesta.

Kimuranttia oikeustulkkausta

“Olimme etukäteen varautuneet haastavaan ja jopa mahdottomaan tilanteeseen, mutta istunnossa kaikki sujuikin erittäin mallikkaasti. Tuomari oli vaikuttunut teidän tulkkien ammattitaidosta ja miten sujuvasti tulkkaus sujui.”

Oikeustulkkaukseen välitetään aina tulkit, joilla on erityisosaamista siihen. Viassa on kokeneita oikeustulkkeja, joista osalla on oikeustulkin ammattitutkinto.