Siirry pääsisältöön

Kurssit

Yhteistyötä joka alalla!

Onko työyhteisössäsi, koulussasi tai asiakkaanasi kuuro viittomakielinen? 

Kursseillamme opit kommunikoimaan viittomakielellä perusasioita tai voit syventää aiemmin oppimaasi. Kerromme myös kuurojen kulttuurista, kuuron kohtaamisesta ja tulkkauspalveluista. Tilaa meiltä kurssi työpaikallesi tai oppilaitokseesi – suunnittelemme yhdessä juuri teille sopivan kokonaisuuden!

Tarvitsetko työssäsi viittomia puheen tukena?  

Tutustut viittomien kiehtovaan maailmaan ja opit tarvitsemiasi arjen viittomia sekä muita visuaalisia keinoja. Tarjoamme eri ammattiryhmille, esimerkiksi varhaiskasvattajille tai puheterapeuteille kohdennettuja kursseja monen vuoden kokemuksella.Kerromme mielellämme myös vinkkejä visuaaliseen kommunikointiin lähipiirisi kanssa tai erilaisista tulkkauspalveluista!. 

 Haluatko vahvistaa vuorovaikutusta vauvasi kanssa?

Kurssilla leikitään ja lauletaan käyttäen viittomia puheen tukena. Monipuoliset kielelliset virikkeet vahvistavat vauvasi kielellisiä taitoja ja vuorovaikutusta. Kurssille voi osallistua 3–18 kuukauden ikäisen vauvan kanssa – vauvat oppivat yllättävän nopeasti ymmärtämään viittomia. 

Oletko viittomakielinen ja haluat syventää suomen kielen osaamistasi?

Opetamme suomea toisena ja vieraana kielenä suomeksi tai suomalaisella viittomakielellä yksityishenkilöille ja työyhteisön viittomakielisille työntekijöille. Aiheena voi olla mitä tahansa suomen kielen alkeista ammattikieleen. Kouluttaja voi myös antaa palautetta kurssilaisten kirjoittamista teksteistä. 

Opetamme mielellämme niin vasta-alkajia kuin edistyneempiäkin. Kursseja järjestetään eri puolella Suomea lähi- ja etäopetuksena. Tule oppimaan uutta innostavassa ilmapiirissä! 

Kysy lisää!

opetus@osuuskuntavia.fi
puh. 040 594 5842

Palautetta kursseistamme

Viittomakielen opetusta on tarjottu Oulu-opistolla jo yli 30 vuotta

Vian opettaja juttelee kahden muun henkilön kanssa pöydän ääressä.

Via vastaa opistolla niin viittomakielen kuin tukiviittomien kurssitarjonnasta. Sujuva yhteistyö osuuskunnan kanssa takaa kansalaisopistolle ja sen opiskelijoilla varman sekä korkeatasoisen opetuksen. Kurssien kohokohdiksi nimetään usein mukava ilmapiiri, arkea käsittelevä opetuksen sisältö sekä kohtaamiset natiivien viittomakielisten kanssa.