Siirry pääsisältöön

Etusivu > Via yrityksenä

Via yrityksenä

Meitä on noin 90 taitavaa, iloista ja kehittymishaluista asiantuntijaa Viassa: viittomakielen tulkkeja, kirjoitustulkkeja, viittomakielen ja viittomakommunikaation opettajia sekä hallinnon työntekijöitä. Työskentelemme pääsääntöisesti Pohjois-Suomessa ja Oulun seudulla, Pohjois-Savossa, Keski-Suomessa, Pirkanmaalla, Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla.

Yhdenvertaisuus on meille tärkeä arvo kaikessa toiminnassamme. Tavoitteenamme on löytää jokaiseen tilanteeseen sopivat tulkit, oli sitten kyse esimerkiksi etätulkkauksesta tai maahanmuuttajalle tulkkauksesta. Panostamme vahvasti työntekijöidemme koulutukseen, hyvinvointiin ja työn laatuun. Kaikessa tässä meitä tukevat Vian omat välitykset, koulutussuunnittelija, tulkkien esihenkilöt eli aluepäälliköt, palvelujohtaja ja toimitusjohtaja.

Meillä on kattavat työehtosopimukset kuukausi- ja tuntipalkkaisille. Kaikki osuuskunnan työntekijät pääsevät vaikuttamaan toimintaan. Meillä on mahdollisuus etätyöhön, osa-aikatyöhön sekä erilaisiin joustoihin. Vaihtuvuus on pientä, eli meillä viihdytään.

Katso kuukausipalkkaisten työehtosopimus ja muutokset 2021
Katso tuntipalkkaisten työehtosopimus ja muutokset 2021

Vian missio

  • Via edistää yhdenvertaisuutta tuottamalla erinomaisia tulkkaus- ja opetuspalveluita. 
  • Lupaukset pidetään. 
  • Pidämme huolen työntekijöiden hyvinvoinnista ja se näkyy palvelun laadussa. 
  • Via on lähellä.

Tulkkien omistama osuuskunta

Via on tulkkien omistama yritys. Perustimme Vian vuonna 1999, koska halusimme itsellemme turvallisen, mukavan ja yhteisöllisen työpaikan sekä luotettavan toimeentulon.

Osuuskunnan omistajajäseniä on 35. Jäsenillä on Vian ylin päätösvalta, ja päätöksenteko on demokraattista: jokaisella jäsenellä on yksi ääni. Yrityksen arkea pyörittää toimitusjohtaja Outi yhdessä palvelujohtaja Mervin kanssa.

Viaa johdetaan osuustoiminnan kansainvälisten periaatteiden mukaisesti pyrkien kehittämään koko alaa aktiivisesti ja mahdollisimman oikeudenmukaisesti. Yli 20 vuoden pitkäjänteinen kehittämistyö on vakiinnuttanut asemamme viittomakielen tulkkauksen asiantuntijoina. Tulkkien omistajuus mahdollistaa monenlaisen ideoimisen ja kehittämisen viittomakielialalla.

Hallituksen jäsenet

Granö_Päivi

Päivi Granö

puheenjohtaja

050 432 5487

paivi.grano@osuuskuntavia.fi

Widberg-Palo_Maarit

Maarit Widberg-Palo

varapuheenjohtaja

050 447 9773

maarit.widberg-palo@osuuskuntavia.fi

Lehtosaari_Anne

Anne Lehtosaari

sihteeri

050 576 9073

anne.lehtosaari@osuuskuntavia.fi

Uosukainen_Outi

Outi Uosukainen

varsinainen jäsen

050 447 9771

outi.uosukainen@osuuskuntavia.fi

Huhtinen_Hannaliisa

Hannaliisa Huhtinen

varsinainen jäsen

040 703 4869

hannaliisa.huhtinen@osuuskuntavia.fi

Köykkä_Heli

Heli Köykkä

varajäsen

050 576 5317

heli.koykka@osuuskuntavia.fi

Sivonen_Laura

Laura Sivonen

varajäsen

050 564 4527

laura.sivonen@osuuskuntavia.fi