Siirry pääsisältöön

Ei yksin, vaan yhdessä!

Tulkkausalalla tulevaisuuden suunnittelu pitkäjänteisesti ei ole helppoa. On vaikea nähdä suuntaa, kun muutaman vuoden välein koko yrityksen tulevaisuus ja siten työntekijöiden toimeentulo ovat vaakalaudalla. Panokset ovat kovat. On kuitenkin tärkeää, että me kaikki katsomme pidemmälle kuin seuraavaan kilpailutuskauteen ja olemme mukana edistämässä kestävää toimintakulttuuria. 

Via on saanut alkunsa tulkkien halusta toimia ja työskennellä yhdessä pitkäjänteisesti, keskittyä työn sisällön kehittämiseen, estää osaajien poistuminen alalta ja erityisesti tarjota asiakkaille laadukasta palvelua. Yhdessä tekeminen, yksilön, työyhteisön ja koko alan kehittäminen sekä asiakaslähtöisyys ovat edelleen meille tärkeitä. Haluamme olla sellainen toimija, johon voi luottaa ja jonka kanssa on helppo tehdä yhteistyötä, oli sitten kyse yksittäisen tulkkaustilauksen paritulkkauksesta tai sopimusasioista.

Tasa-arvon, läpinäkyvyyden ja avoimuuden periaatteet tulevat suoraan osuuskuntalaista. Näihin arvoihin minun on ollut helppo sitoutua ja niiden puolesta työskenteleminen tuntuu luontevalta. Ehkä juuri siksi itselleni Via tuntuu juuri oikealta yritykseltä, työmahdollisuudelta johon piti tarttua. 

Arvoissa ja periaatteissa tärkeintä on, että ne muuttuvat toiminnaksi. Työllistetään myös nuoria työuransa alussa olevia tulkkeja, mahdollistetaan ammatillinen kehittyminen, ja huolehditaan työhyvinvoinnista. Näin varmistamme sen, että tulkit pysyvät alalla ja ovat asiakkaiden käytettävissä myös kymmenen, kahdenkymmenen tai kolmenkymmenen vuoden päästä.  

Ihan kaikkeen me emme voi vaikuttaa, ja usein käytännön toteutusta ohjaavat ulkopuolelta asetetut reunaehdot. Uskon kuitenkin, että niitäkin on mahdollista muuttaa. Tämä on mahdollista, kun me kaikki – tulkit, asiakkaat, yritykset ja järjestöt – teemme työtä yhdessä. Voimme tuoda esille tapoja, joilla hankintoja voidaan muuttaa toimivammaksi, voimme esittää tapoja tuottaa saavutettavaa sisältöä viittomakielillä ja miettiä yhdessä hyviä käytäntöjä työelämätulkkaukseen. 

Tavoitteemme on yhteinen ja sitä kohti voidaan edetä avoimella keskustelulla, sopimisella, jakamisella ja tekemällä. 

Tulevaisuutta kukaan ei tee yksin, se tehdään yhdessä.

Raija Roslöf, Vian toimitusjohtaja

Jaa sivu: