Siirry pääsisältöön

Tutustumismatka visuaaliseen viestintään

12 tunnin kurssi oli todella positiivinen ja hauska! Opetustapa oli mainio: kaikilla oli mahdollisuus kysyä, nähdä viittoma hidastettuna ja katsoa eri suunnista. Viittomien avulla olen saanut paremman yhteyden yhteen oppilaaseen ja koulupäivä sujuu paremmin. Käytämme viittomia myös “salakielenä” koulussa aikuisten kesken.

Sara Karhunen, Mäntsälä, erityisopettajien ja -ohjaajien koulutus

Moni erityisopettaja, ohjaaja, kehitysvamma-alan työntekijä, varhaiskasvattaja ja puheterapeutti on oppinut koulutuksissamme roppakaupalla juuri omassa työssä tarvittavia viittomia joko vanhojen tuttujen lisäksi tai ensimmäistä kertaa. 

Kaikki Vian opettajat ovat viittomakielen tulkkeja, joilla on opettajan pätevyys tai pedagogisia opintoja, ja suurimmalla osalla on pitkä kokemus opettamisesta. 

Viittomakommunikaatiokoulutuksissamme opettaja kertoo aina kuurojen viittomakielisten yhteisöstä ja viittomakielestä, josta puheen tukena käytettävät viittomat on lainattu.

 Opin viittomaan vähän ja tunnit avasivat silmäni. Nyt tiedän myös viittomakielen historiasta.

Nimetön kurssipalaute

Vasta-alkajat pääsevät tutustumaan viittoman rakenteeseen, ilmeiden, kehon ja katseen käyttöön, opettelevat osoittelemaan, kuvailemaan ja esittämään eri tavoin. Nettimateriaalista tutkimme, mitkä ovat luotettavia lähteitä. Lauluja ja pelejä käytämme paljon.

Olemme ostaneet viittomakielen opetuksen Vialta jo monen vuoden ajan, koska saamme heiltä laadukasta opetusta ja asiantuntevat opettajat. Via hoitaa sijaisjärjestelyt, ja yhteistyö on muutenkin sujuvaa.

Minna Hukkanen, Oulu-opiston kielten vastuuopettaja ja Vian yhteyshenkilö

Koska ihminen oppii parhaiten ilon kautta, tavoitteenamme on pitää koulutukset mahdollisimman rentoina ja aktivoida kurssilaisten naurulihaksia. Se on onnistunut iloksemme myös etänä; ruutu on täyttynyt hymyilevistä kasvoista eri puolilta Suomea.

Kurssilla parasta oli hyvä ryhmähenki ja mukava opettaja, joka teki opiskelusta rentoa. Toivon, että pääsen käyttämään oppimaani töissä viittomakielisten asiakkaiden kanssa.

Pekka Karvonen, Oulu-opiston viittomakielen kurssin opiskelija

Meiltä voi ostaa lähi- tai etäkoulutuksen tai kurssin niin kansalaisopistolle, työpaikalle kuin varhaiskasvatukseenkin. Viittomakielen ja viittomien opiskelu on sekä hauskaa että hyödyllistä! Voit aloittaa viittomien opiskelun jo nyt Instagram-tilillämme @viaopetus, jossa julkaisemme ajankohtaisia viittomia.

Lue lisää koulutuksistamme täältä.

Jaa sivu: